Onze cattery's

Fokkers die aangesloten zijn bij de Belgian Ragdoll Club worden verwacht de gedragscode van hun vereniging te handhaven. We kunnen geen verklaring of garantie geven met betrekking tot fokken of bedrijfspraktijken van de Belgian Ragdoll Club leden.
Als u zover bent dat u een Ragdoll kitten wil kopen dan is het raadzaam om aan het volgende te denken:

Verdiep u in het Ragdollras.

Zoek contact met een fokker.

Indien u interesse hebt in om bij meerdere fokkers te gaan kijken, ga dan niet op kittenbezoek bij verschillende cattery’s op dezelfde dag. Elke cattery heeft zijn eigen bacterieën in huis. Door meerdere cattery’s op dezelfde dag te bezoeken kan je ongewild iets meenemen naar de andere cattery.

Vraag of er een koopovereenkomst is en of u dit rustig thuis kan doorlezen voordat u tot koop van het kitten van uw keuze overgaat. Als er onduidelijkheid is of vragen zijn over de overeenkomst kan dit nog even besproken worden.

Vraag naar de testen van de ouderdieren en of u de ouderdieren mag zien. Het kan zijn dat de vader van de kittens niet bij de fokker woont, maar dat de fokker ergens ander een dekking heeft gehaald.

Bedenk dat de fokker om een aanbetaling kan vragen. Het kan zijn dat er een aanbetaling wordt gevraagd voor kittens die nog niet geboren zijn, of om op een wachtlijst geplaatst te worden. Dit is niet de gebruikelijke manier want, alles is voor een geboorte onduidelijk en denk aan kwaliteit, levensvatbaarheid en gezondheid, geslachten. Ook de kleur en patroon is dan nog niet bekend. Het is dus ook niet zeker of het kitten van uw wens geboren wordt.

Er zijn cattery’s die veel investeren in het fokken en showen van hun katten. Zij reizen vaak internationaal om hun katten te laten keuren en daardoor weten zij heel goed de kwaliteiten en verbeterpunten van hun lijnen ten opzichte van de rasstandaard. Het is een meerwaarde als een cattery showt of geshowd heeft en daarom plaatsen wij ‘SHOWS’ bij cattery’s die naar shows gaan.

België

CASA DE KAPEL

‘SHOWS’ 

info@catterycasadekapel.be

BLUE DIVINITY

TANIA.VERMEULEN5@GMAIL.COM

INCI'S

wendy.volders@hotmail.com

PAWSINSTYLE

koelman.couwberghs@gmail.com

‘Shows’

VAN HET ZONNEBOS

BDEWACKER@GMAIL.COM

NAVIROU

‘Shows’

Nederland

VERSTEEGISDENAAM@HOTMAIL.COM

HAPPY RAGGIES

INFO@MEOWT.NL

‘Shows’

MIRACLES DOUCES

RAGDDOLLCATTERY-MIRACLESDOUCES@HOTMAIL.COM

‘Shows’

 

RAGZ-TU

MLGROENENDIJK@GMAIL.COM

THE NORDOLLS

THENORDOLLS@ZIGGO.NL

‘Shows’

RAGTASTIC

ANOUSCHKA.BOLD1@GMAIL.COM

CUDDLES OF RISLE

VAN VIDAR STARS

vanwessel2001@hotmail.com

ZWEDEN

VAN BEAUCHADOLL

vanbeauchadoll@outlook.com