Onze cattery’s

Fokkers die aangesloten zijn bij de Belgian Ragdoll Club worden verwacht de gedragscode van hun vereniging te handhaven. We kunnen geen verklaring of garantie geven met betrekking tot fokken of bedrijfspraktijken van de Belgian Ragdoll Club leden. Bekijk de cattery’s grondig voordat u een aankoop doet.

Wanneer u klaar bent om uw kitten te kopen, zijn er een paar dingen waar u op moet letten en die u van tevoren moet vragen.

Als u een fokker vindt waar de vraagprijs veel lager is dan de rest van de fokkers in de omgeving, vraag dan waarom deze lager is. De meeste goede fokkers verdienen bijna niets. Als ze geluk hebben, draaien ze aan het eind van het jaar geen verlies. Als kittens voor minder dan de gemiddelde prijs worden aangeboden, kan dit zijn omdat de fokker de concurrentie wil aangaan met andere fokkers, of omdat ze te veel kittens hebben. Ze moeten misschien hun prijzen verlagen om mensen aan te trekken, en dus zullen de mensen de omstandigheden waarin de katten zijn grootgebracht over het hoofd zien. Een fokker moet nooit een compromis sluiten over hoe ze haar kittens grootbrengt, en nooit meer kittens fokken dan ze gemakkelijk kunnen fokken en verkopen. Ook wanneer de prijs van de kittens veel hoger is dan de gemiddelde prijs in uw omgeving kan je ook te maken hebben met een broodfokker en is de kans aanwezig dat er niet op gezondheid gelet wordt. Dat is niet verantwoordelijk.

Geen enkel kitten mag de cattery verlaten vóór de leeftijd van 13 weken en moet volledig geënt en ontwormd te zijn en een paspoort hebben. Door een kitten niet te nemen voordat hij 13 weken oud is, krijgt u een veel beter en goed gesocialiseerd kitten. Het immuunsysteem van het kitten zal ook sterker zijn en de aanpassing aan het nieuwe huis zal veel soepeler verlopen. Kittens moeten tot deze leeftijd bij hun nestgenoten blijven. Kittens moeten leren om kittens te zijn, en het is beter voor hen om dat te doen in het huis van de fokker, met hun broers en zussen en moeder. Fokkers weten hoe ze de kittens moeten trainen om goed met mensen om te kunnen gaan.

Koop nooit een kitten of kat zonder gezondheidsgarantie en contract. Dit beschermt zowel de koper als de verkoper. Lees het contract zorgvuldig, zodat u weet wat u verwacht als u uw kitten moet laten vervangen. De meeste fokkers hebben een autopsierapport nodig. Dit is een trieste zaak voor een kat die je net kwijt bent, en dat begrijpen we echt. Als we echter gezonde katten willen fokken, moeten we weten met welke problemen we te maken hebben. De ‘gok’ van de dierenarts is niet goed genoeg. We moeten zeker weten wat het probleem is en of het kan worden doorgegeven aan meer katten en kittens. Zorg ervoor dat u ten minste een gezondheidsgarantie van een jaar op het kitten krijgt voor elk genetisch defect. Veel dingen verschijnen pas als de kat een jaar oud is.

Het is altijd het beste om te proberen de cattery te bezoeken waar u uw kitten vandaan haalt. Dit is niet altijd mogelijk, maar het is de moeite waard als u het kunt. Als je niet kunt bezoeken, vraag dan om referenties en bel de mensen die er zijn geweest. Fokkers kunnen je iets vertellen via de telefoon of e-mail, maar je weet niet of het waar is of niet, tenzij je op bezoek bent of met iemand praat die daar is geweest.

Let bij een bezoek op de algehele netheid en let erop dat de kattenbakken schoon zijn. Het huis moet niet overal een geur van ‘oude kattenurine’ hebben. Sommige dekkaters produceren prachtige kittens, maar hebben vreselijke gewoonten terwijl ze fokken. Deze katten moeten worden afgezonderd in een katerverblijf en zullen de geur van verse urine rond hun verblijf hebben. Het is een sterke geur, maar hoort niet muf te ruiken; wat suggereert dat het al een tijdje niet is schoongemaakt. Hun verblijven moeten goed verlicht en schoon zijn.

Zorg ervoor dat er een poging wordt gedaan om de katers en de poezen te scheiden. Zo niet, vraag dan hoe de fokker ongewenste nesten of inteelt voorkomt. Een fokker moet bereid zijn om alle katten in haar huis te laten zien. Veel fokkers laten je niet met jonge kittens omgaan, maar ze moeten bereid zijn om je te laten zien waar ze zijn opgegroeid, zelfs als het een kijkje langs de deur van de kittenruimte is. Kijk naar grote aantallen katten en kittens die op een ‘broodfokker’ kunnen wijzen.

De aanbeveling voor het grootbrengen van gezonde kittens is om de volwassen katten, behalve de moeders, weg te houden van de kittens. Dit is omdat ze geen bacteriën van de volwassenen oppakken die niet hun moeder zijn. Kittens werpen ook meer virussen uit dan volwassenen, dus het is ook voor de bescherming van de volwassene. Als het totale aantal katten klein genoeg is, is er meestal geen probleem om ze enigszins te mengen.

Aan de andere kant wil je geen kitten kopen waar de kittens zo geïsoleerd zijn dat ze nerveus zijn en bang zijn voor mensen en normale geluiden in huis houden. Ragdolls zijn van nature een vriendelijke kat, maar net als alle andere levende wezens reageren ze het beste op wat ze gewend zijn. Ze moeten normale geluiden horen van mensen die praten, schreeuwende tv en zelfs kinderen die rondrennen. De meeste kittens die te geïsoleerd zijn, zullen uiteindelijk leren om lawaai en mensen te accepteren, maar het duurt even.

Je moet niet vergeten dat fokkatten er niet zo mooi uitzien als ze zouden zijn als ze waren gesteriliseerd of gecastreerd. Katers hebben vaak belangrijkere dingen aan hun hoofd dan eten, en kunnen mager zijn, met de helft van de vacht die ze zouden hebben als ze waren gecastreerd. De poezen bevinden zich meestal in verschillende stadia van ‘schoonheid’. Ze beginnen er meestal weer goed uit te zien met al hun gewicht en beginnen hun vacht terug te krijgen, ongeveer op het moment dat ze klaar zijn om opnieuw te worden gefokt.

Als u bij een kleinere fokker koopt, moet u misschien even wachten op een kitten, maar het wachten zal het waard zijn. Natuurlijk zal een grote fokker altijd kittens beschikbaar hebben, maar realiseer je dat met meer kittens, de kittens misschien niet de aandacht krijgen die ze zouden krijgen van een cattery met minder kittens. Het grootbrengen van katten is een zware klus, en hoe meer katten je hebt, hoe meer werk en er zal minder tijd zijn voor de kittens.

België

BLUE DIVINITY

TANIA.VERMEULEN5@GMAIL.COM

geen website

INCI’S

WENDY.VOLDERS@HOTMAIL.COM OF INCI.RAGDOLLRAKKER@GMAIL.COM

INCI´S RAGDOLL RAKKERS

PURE RAGDOLL CATTERY BELGIUM

LIESBETH.VANDERDONCKT@GMAIL.COM


geen website

VAN HET ZONNEBOS

BDEWACKER@GMAIL.COM

VAN HET ZONNEBOS

PAWINSTYLE

KOELMAN.COUWBERGHS@GMAIL.COM

geen website

Nederland

DRAGONDER

VERSTEEGISDENAAM@HOTMAIL.COM


DRAGONDER

HAPPY RAGGIES

INFO@MEOWT.NL


HAPPY RAGGIES

MIRACLES DOUCES

RAGDDOLLCATTERY-MIRACLESDOUCES@HOTMAIL.COM


MIRACLES DOUCES

RAGZ-TU

MLGROENENDIJK@GMAIL.COM

CUDDLES OF RISLE

RIANDA1975@GMAIL.COM


GEEN WEBSITE

THE NORDOLLS

THENORDOLLS@ZIGGO.NL


THE NORDOLLS

US SNUTSJES

X.GERDEZ@HETNET.NL


geen website

VAN VIDAR STARS

VANWESSEL2001@HOTMAIL.COM


VAN VIDAR STARS

RAGTASTIC

ANOUSCHKA.BOLD1@GMAIL.COM

RAGTASTIC

BATTERAAF

INFO@CATTERY-BATTERAAF.NL

BATTERAAF

VAN FLUMENDOSA

CLAUDIACONGIU@OUTLOOK.COM

geen website

LA PERLA

I.LOPEZ@UPCMAIL.NL

LA PERLA

Griekenland

ROYAL FUZZYPANTS

ROYALFUZZYPANTS@GMAIL.COM


ROYAL FUZZYPANTS 

ZWEDEN

VAN BEAUCHADOLL

VANBEAUCHADOLL@OUTLOOK.COM


GEEN WEBSITE

SLOWAKIJE

LITTLE BLESSINGS

INFO@RAGDOLL.SK

LITTLE BLESSINGS