Ik ben Patricia Borstel. Ik ben in contact gekomen met de Ragdoll kat bij een cliënt. Ik was op slag verliefd op de mooie blauwe ogen van een grote Ragdoll heer. De cliënt vroeg me of ik hem wilde adopteren. Ja natuurlijk….ik had op dat moment wel nog drie katinnen in huis, alle drie zuiver Europese huiskatten. De Ragdoll heette Zino en hij kwam en was heel hoffelijk met de ladies. Hij had ook in een mum van tijd de Saluki in huis getemd, enkele tikken op de neus met de grote behaarde voeten en ’t was duidelijk dat er voor dit klein leeuwtje respect moest getoond worden. Zino lag graag bij me met één poot op ’t toetsenbord van mijn computer en hij was altijd in de buurt bij mijn werk in de praktijk. Jaren later toen Zino naar de eeuwige jachtvelden was vertrokken, kwam een kitten Avalon, een eigenwijs Ragdoll dametje, die mij ging duidelijk maken hoe ’t er allemaal aan toe moest gaan. Met Avalon heb ik shows gedaan al was het beneden haar waardigheid en kreeg ik boze gezichten. Avalon zit liever in de natuur de vogeltjes te bestuderen, daar wordt ze goedgezind van.

Ik ben geen fokker. Ik ben wel geïnteresseerd in het gezond houden van katten en ik coach mensen hun dier gezond te houden. Gezondheid begint met gezonde voeding en natuurlijke supplementen. Het lichaam heeft een eigen herstel en verdedigingssysteem, maar soms is wat hulp nodig en dan kan geholpen worden met natuurlijke middelen. Deze werkwijze komt uit de Naturopathie.

Ik ben gevraagd als algemeen bestuurslid bij de Ragdoll Club te komen door twee gepassioneerde dames nl Marian en Corry, de oprichters van de Club. Ik wens hen dan ook veel succes met het verwezenlijken van hun doelen en heb hen beloofd een steentje bij te dragen ivm de gezondheid van onze katten.

Patricia Borstel

Penningmeester