Bestuur van de Belgian Ragdoll Club

Welkom op de pagina van het bestuur van de Belgian Ragdoll Club. Ons toegewijde team van enthousiaste liefhebbers zet zich met passie in voor het welzijn en de promotie van het Ragdoll-ras in België. Met een gezamenlijke liefde voor deze bijzondere katten werken wij aan het creëren van een hechte en ondersteunende gemeenschap voor zowel fokkers als eigenaren. Leer ons kennen en ontdek hoe wij bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de Belgian Ragdoll Club.

Het bestuur

Waarnemend voorzitter:
Corry Husada-Ghesquiere

Ik ben Corry Husada-Ghesquiere, waarnemend voorzitter van de Belgian Ragdoll Club

In het dagelijks leven ben ik TCCM (Traditional Classic Chinese Medicine) behandelaar. Ik heb een eigen praktijk waar ik mij bezig hou met klanten die fysieke als psychische klachten hebben. Ik gebruik bij de behandeling Chinese technieken die tot 3000 jaar terug gaan.

In 2014 ben ik begonnen met het fokken van Ragdolls. 5 jaar later ben ik lid geworden van de Breed Council voor de Ragdoll. In 2020 werd ik de mede oprichter van de Belgian Ragdoll Club. Ik was voorzitter vanaf de oprichting tot in 2023. Daarna ben ik Algemeen bestuurslid geworden. In 2024 ben ik waarnemend voorzitter geworden. Mijn voornaamste taken zijn het voorzitten van de vergaderingen, met het bestuur verschillende opties bespreken en samen de koers van de club uitstippelen. Omdat de Belgian Ragdoll Club onder de vleugels van Felis Belgica zit, hou ik contact met het bestuur van Felis Belgica. Verder geef Ik meerdere online workshops. Geef ik, wanneer ik daarvoor gevraagd wordt, workshops voor clubs en keurmeesters. Of schrijf ik een artikel voor een clubmagazine van een buitenlandse club.

Vanaf 2024 zijn we als club een andere weg ingeslagen en hopen dat we zowel nationaal en internationaal nog meer kunnen betekenen voor ons mooie ras en zijn fokkers.

Secretaris:
Laura Smit-Westendorp

Algemeen Bestuurslid:
Malu koelman

Ik ben Malu Koelman, algemeen bestuurslid van de Belgische Ragdollclub. Met veel liefde, tijd en plezier run ik mijn cattery.

Onze reis begon 13 jaar geleden met het fokken van Bengalen. Hoewel dit een fascinerend ras is, merkten we dat de Ragdoll beter bij ons huidige gezinsleven paste. Na grondige oriëntatie kwamen we uit bij de Ragdoll, die bekend staat als het ideale gezelschapsdier. Wat mij als bestuurslid drijft, is mijn grote honger naar kennis. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe informatie en inzichten over de Ragdoll en de fokkerij. Deze kennis deel ik graag met andere liefhebbers en fokkers, omdat ik geloof dat we samen het beste kunnen doen voor dit prachtige ras.

Door mijn rol in de Belgische Ragdollclub hoop ik een positieve impact te maken en bij te dragen aan de groei en het welzijn van de Ragdoll gemeenschap. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met gelijkgestemde individuen en onze passie voor de Ragdoll te delen en te verspreiden.

Commissie

Nieuwsbrief & Publicaties

Ylia Van Den Oever
Cattery MECOTE

Website & bemiddeling

Wendy Stolp
Cattery Casa de Kapel